Vi er stolte av å introdusere Sløydløftet​

Et initiativ i samarbeid med XL-BYGG Dale Malo, som har som mål å sikre barn og unge tilgang til nødvendig utstyr og materialer innen sløydfaget.

Økonomiske utfordringer truer sløydfaget

Gjennom Sløydløftet skal vi bidra til at skoler i distriktet kan fortsette undervisning i sløyd.

Tradisjonelt sett har sløyd vært en sentral del av skolehverdagen, og fungert som en bro mellom teori og praktisk erfaring. Dessverre ser vi at økonomiske utfordringer presser mange skoler til å redusere eller fjerne sløydfaget fra skoletilbudet. Dette påvirker ikke bare elevenes praktiske ferdigheter, men også deres muligheter til å utforske håndverksfaget. Gjennom Sløydløftet, vil vi vekke denne interessen slik at unge ser verdien av praktiske ferdigheter og oppdager de spennende karrieremulighetene som følger med.
 
Sammen med XL-BYGG Dale Malo skal vi årlig distribuere sløydpakker til en eller flere skoler i distriktet i årene fremover. Den første leveransen ble levert til Angvik Skule og Batnfjord Ungdomskole i desember 2023.
 
– Denne gavepakken vil bidra til at våre elever kan boltre seg og realisere sine ideer, på en måte de ikke før har fått muligheten til. Nå vil de få muligheten til å bygge større og mer avansert, noe jeg tror flere allerede gleder seg til, sier arbeidslivsfaglærer og sløydlærer, Helge Ørteigen, ved Batnfjord Ungdomsskole.
 
Vi inviterer alle, fra lokale bedrifter til enkeltpersoner, til å bli med på Sløydløftet. Har du plankebiter til overs? En pakke med skruer du ikke har bruk for? Eller byggematerialer du gjerne skulle blitt kvitt? Ta kontakt med oss.

Nominer en skole som trenger en sløydpakke i 2024 her:

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.